Cube Paylaşım Forumu

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Cube Paylaşım Forumu

Forumumuzda şu ana kadar 2419 mesaj atılmıştır.

TC Kimlik Numaralarına Phishing Darbesi !

Nucleus
    Nucleus
    Admin
    Admin

Erkek

Equal
    Equal:

TC Kimlik Numaralarına Phishing Darbesi ! Empty TC Kimlik Numaralarına Phishing Darbesi !

Mesaj tarafından Nucleus C.tesi Ara. 06, 2008 10:27 am

Günümüz çağın en ileri teknolojilerinden olan internet iletişim sektöründeki gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. İnternet artık o kadar yaygınlaştıki 5 yaşındaki ebeveyn çoçukların bile kullandığı bir protokol olma özelliğine sahip oldu. Bu anlamda her eve giren internete görede hizmetlerde ayağa kadar getirilmeye çalışılıyor. Ama ne yazık ki kötü art niyetli bazı kullanıcılar bunu kötü amaçlı olarak kullanmaya devam ediyor. E- devlet adında başlatılan sanal devlet projeleri şu an devam ve çalışmaktadır. Ama bazı sorunlar göze çarpmamaktadır.

Tarih: 11.08.20
    İncelenecek Konu: E - devlet Sanal Projeleri
    İncelenecek Yerler: İnternet Cafeler

İstanbuldaki bir semtteki internet cafeleri gezdim ve bilgisayarların masaüstündeki E-devlet adındaki klasöre baktım. Çeşit çeşit programlar. TC kimlik no sorgulama ve vergi no sorgulama vs.. bu programlar internet üzerinden kişinin tc kimlik numarasını sorguluyor ve web sayfasının geri verdiği cevabı kullanıcıya lanse ediyor. Ama bu arada kimlik numaranızı kendi e-postasına atmadığı ne malum.. Bu buna pheraking,phising yöntemi diyoruz. Evet gayet açıkça görülüyor ki kullanıcıların tc kimlik numaraları belirli bir veritabanında toplanıyor ve bir sistemde hesap açtırılarak buraya aktarılıyor.. Bir çeşit logger misali.Cep telefonlarıda aynı şekilde.. 100 kontör vs. vs.

Gene incelediğim bir diğer husus ise internet üzerindeki bazı siteler olacaktır. Sorgulama ekranlarına enjekte edilen form sender' lara ne demeli. Kimsenin ruhu duymadan mail loggerlar aktif durumda işleyişine devam ediyor.

Bir başka konu 100kontor beleş gibi türevi web siteleri.. Cep telefonunuzu yazıyorsunuz ve gelen onay kodunu tıklıyorsunuz oda ne 50 kontörünüz gitmiş.. Sözleşme Kurallarında dipnot olarak eklemişler ( benim başıma gelmedi gelenlerden konuşuyorum)

Bir başka tuzak ise kişilerin anne kızlık soyadı.. Arkadaşlık sitelerinin bazılarında çeşitli HOAX haberler ile lanse edilmiş süslenmiş üyelik formları..

PEKİ BANA ZARARLARI NELERDİR ?

Çok Kısa Anlatacağım , Dikkat edinizki kişinin tc kimlik numarası ve adı soyadı kızlık soyadı ile bir banka hesabı açmak mümkün oldu. Kefilsiz hemde..

TC Kimlik Numaram İle Ne yapılabilir ?

1. Adınıza bir banka hesabı açılabilir.
    2. Bir anda borç yumağına yatılı bir şekilde kendinizi bulabilirsiniz.
    3. Bir sitede kendinizi üye olarak bulabilirsiniz.
    4. Her hangi bir ideolojik platformlarda üye olarak görükebilirsiniz.
    5. Terör örgütlerine üye olarak gösterilebilirsiniz.
    6. Terör örgütlerine üye olanlara yardım yataklık eden kişi olarak gözükebilirsiniz.
    7. Çıkar odaklarına kurban gidebilirsiniz.
    8. Mal varlığınızı deşifre edebilirler.
    9. Reel bilgilerinizi deşifre edebilirler.
    10. Kendinizi bir anda bir suçlama ile karşı karşıya görebilirsiniz.
    11. Hayat sigortanızda oynamalarla karşılabilirsiniz.

Ve bunun gibi binlercesi..

PEKİ NE YAPMALIYIM NASIL KURTULABİLİRİM BUNLARDAN ?

Çok basit.. Bir kaç uyarımızı dikkate alırsanız hayatınız kurtulabilir.

1. TC Kimlik numaranızı sorgularken devletin kendi web sitesinden sorgulayınız. Bana kalırsa hiç sorgulamayınız çünkü web siteye giren her kişinin IP numarası, Browser Bilgileri ve Sorguladığı bilgiler kayıt altına alınıyor. Birisi geçip veritabanını hacklediğinde root dizini altında tutulan site önbelleğini bir anda çalabilir.

ANA TC KİMLİK WEB SİTE SORGULAMA

http://tckimlik.nvi.gov.tr

2. Adımı soyadımı adresimi paylaşsam sorusuna verilecek cevap gene aynı olur. Paylaşmayınız. Sadece google veritabanında özel sorgulamalar ile milyonlarca kişinin kişisel bilgileri açığa çıkmaktadır. Biliniz ki google verileri yıllarca silinmemektedir.

3. Resimimi Paylaşsam sadece birşey olmaz diyenlere gene vereceğim cevap darbe niteliğinde olacaktır. Zavallı kızlarımız internete koydukları resimlerini eğer bir başka arkadaşlık sitelerinde üye resmi olarak görürlerse ne derler ? Ne acı bir durum..

4. MSN ' den webcam açsam ne olur ? Bilmediğiniz kişilerle irc ve sohbet platformlarında konuştuktan sonra tanışdığınız insanlara açtığınız webcam götüntülerini zararlı kişiler bilgisayarlarına kaydetmektedirler. Evet evet yanlış duymadınız bilmeyenler için tanışdığınız insan sizin webcam görüntünüzü program aracılığı ile kaydediyor.

A Şıkkı Soru 1:

1. Ama Ben erkeğim bir şey olmaz diyenlere vereceğim cevap herhalde tüylerinizi diken diken edecektir. Karşınızdaki kıza webcam görüntünüzü açtınız ve seyrettiriyorsunuz. Kızda kurnazlık yapıp bunu bilgisayarına kaydedip size şantaj yapıyor. Şimdi ne yapacaksınız ?

Kızın Yapabilecekleri Sırayla Şunlardır:

1. Görüntünüzü Bir Gay / Homoseksüel bir web sitesine üye olarak kaydolup ve yayınlayabilir.
    2. Sonrada bunu ailenize bir sms mesajı veya e-posta ile yollayabilir.
    3. Görüntünüzde ufak oynamalar yapıp sizi kılıktan kılığa sokabilir.

Son olarak diyeceğim aklı selim bir şekilde iki elinizi kafanızın üzerine koyup aynaya bakmanız olacaktır. Ben kimim ve ne yapıyorum.

Forum Saati Çarş. Kas. 27, 2024 3:46 pm